ФУРНИТ СК  е ексклузивен претставник за Македонија на Nowy Styl Group.

Nowy Styl Group е полска компанија која се состои од 16 подружници ангажирани во производство на мебел.

 Компанијата е основана во 1992 година и за кратко време стана еден од 

најголемите и водечки производители на столови во Европа и во светот.

Nowy Styl Group е меѓународна групација за производство на канцелариски мебел, мебел за ресторани и кафулиња, спортски сали,

фабрики и културни објекти ( кина, театар и опери ).

Производите се пласирани во повеќе од 60 земји низ целиот свет, со мрежа од над 3.500 дистрибутери.

 

Malow е полски производител на метален мебел,

како што се метални кабинети,

гардероби, архивски системи и сефови.

 
 
Aсортиманот на производи на Forum seating вклучува аудиториумски

 седишта наменети за концертни и предавални сали, кино и театарски фотелји, седишта на стадионите и телескопски трибини. Нашите производи се карактеризираат со уникатен дизајн и висок квалитет, како што е докажано со релевантните одобренија и сертификати.
Forum sport претставува предлог за спортски седишта и столици кои обезбедуваат седење за сите видови спорт и објекти за гледање. Се користат на стадиони, базени, спортски сали, рампи за скејт. Телескопските трибини и привремените конструкции нудат зголемен капацитет на објектите и флексибилност на седење во мултифункционалните сали. Седиштата се грижат за удобноста на навивачите во спортот, новинарите, коментаторите, техничкиот персонал, резервните играчи и ВИП гостите. Форуми се веќе инсталирани и успешно се користат во големите европски објекти како што се: LTU во Дизелдорф, Хамбург Арена, стадионите на Шлезија и Сопот. Nowy styl group достави повеќе од 40.000 столчиња во ВИП сали на Олимписките игри во Атина 2004 година, стадионот Грин Поинт, Кејп Таун, РСА, Атлетик стадион СВК Биертхајм, Карлсруе, Германија, Затворен спортско-изложбен комплекс Арена, Лоѓ, Катовице, Полска и многу други.
 
ФУРНИТ СК поседува магацински простор со огромна количина продукти на залиха. Покрај богатиот асортиман во магацин, нудиме повеќе од 150.000 варијанти на кафе столици и повеќе од 400.000 канцелариски столици кои може да се нарачаат поединечно без минимални количини, со рокови на испорака.
 
ФУРНИТ СК е ориентирана за соработка со компании производители на мебел, трговци чија главна дејност е мебелот, градежни компании и архитектонски бироа.
 
ФУРНИТ СК нуди производи со проверен и докажан квалитет, кои ги задоволуваат највисоките стандарди.